Varje dag har en mening

okt 1, 2020 | Må bra, Samtalsterapi

Fyll inte livet med dagar, utan dagarna med liv. Ett ordspråk som är tänkvärt och som kan tyckas alldeles självklart, men är det verkligen det? Är det så vi lever?

Man kan ju fundera på vad vi fyller våra dagar med. För visst vill vi alla att dagarna ska ha en mening? Att det vi gör är värdefullt och betyder något för andra, men framför allt för oss själva. Vi fyller på med nödvändigheter som skola, arbete, handla, tvätta, skjutsa och annat som vi måste göra för att livet ska fungera. Därutöver har vi plats för familj, släkt, vänner, intressen och fritid. Allt som känns meningsfullt och skapar positiva energier.

När väskan är tom känns det meningslöst

Ibland är det svårare att se det meningsfulla i livet. Vi tappar liksom bort det som betyder något för oss. Istället går vi runt och tycker att livet är rätt innehållslöst. Meningen tappas bort och vi blir rätt deppiga.

Tänk dig att vi går genom livet och bär på en väska. I väskan ligger det som är meningsfullt. När vi tappar bort det där, ja då går vi omkring och bär på en tom väska. Vi låtsaspromenerar runt med väskan för att känna att vi ändå gör något meningsfullt, för att det ska se bra ut. Tanken är i grund och botten att lurar andra, när egentligen den enda man lurar här är sig själv. Det blir ett självbedrägeri i syfte att hålla en snygg fasad.

När du behöver hjälp att fylla väskan med meningsfullheter

Är din väska tom? Känns livet innehållslöst och ganska meningslöst? Förhoppningsvis kommer du en dag till en punkt då du inte vill eller orkar gå omkring med den tomma väskan. Behovet av att fylla din väska med något meningsfullt blir stort. Men hur gör man det? Var börjar jag? Hur gör jag? Vad ska jag fylla den med? Vilka behov har jag? Efter att ha gått runt med en tom väska länge är det inte helt enkelt att veta vad man ens vill fylla den med.

Det här kan jag som samtalsterapeut hjälpa dig att bena ut. Tillsammans hittar vi kraften och energin till att fylla väskan med de saker som betyder något just för dig. Du behöver inte längre låtsas bära din väska för att det ska se bra ut inför andra. Du kan istället bära den med stolthet – för din egen skull, fylld med saker du själv valt att fylla den med.

Dela till:

Senaste inlägg från min blogg

Slut fred med dig själv 

Slut fred med dig själv 

Många gånger gör vi livet till en kamp. Mot oss själva. Har du upplevt det så någon gång? Just nu pågår en rad kamper runt oss. Det är...

Vem är du?

Vem är du?

När livet inte tar de vägar vi vill och vi känner oss förbisedda är det lätt att vi förändras. Just vid sådana tillfällen är förändringen sällan...