Vem är du?

nov 6, 2022 | Må bra

När livet inte tar de vägar vi vill och vi känner oss förbisedda är det lätt att vi förändras. Just vid sådana tillfällen är förändringen sällan till det bättre. 

Ofta blir man bitter, en bitterhet som kan ta sig lite olika uttryck. Vi kan börja prata mer, gnälla, tycka synd om oss själva och försöka sätta oss själva i centrum för att få mer uppmärksamhet. Ofta strävar vi efter att få medlidande, eftersom den bekräftelsen får oss att känna oss lite bättre. Vi blir helt enkelt små energitjuvar. Och visst – det kan man absolut få vara ett tag. 


I en viss situation eller under en viss tid i livet är det väl helt okej att vara energitjuv. Så länge man är medveten om man är det. Man har ett behov av att prata av sig, få stöttning och det är som en tyst överenskommelse vänner emellan att det får vara så. Medvetenheten här är viktig. 


Men det här är ett tillstånd som måste vara tillfälligt, inte ett att fastna i för länge. För reder man inte ut sina problem och gnällandet fortsätter kan det till och med förstöra vänskap och relationer. 


Men hur vet man om man är en energitjuv eller inte?

Din attityd och ditt sätt påverkar andra människor. Antingen ger det andra människor energi eller dränerar dem på energi. Lite läskig tanke, men ack så viktig. 

  • Har du någon gång fått feedback på ditt beteende?
  • Har någon sagt att det är jobbigt att vara nära dig?
  • Försvinner människor ifrån dig?Låter de bli att ringa tillbaka?
  • Hur kul tycker kollegorna egentligen att du är?

Ibland är det bra att ställa obekväma frågor till sig själv. Det är så lätt att tolka saker och ting till sin egen fördel, och vara blind för sin egen sanning. 

Det sägs att ”Lätt sinne är en stor gåva”. Det stämmer verkligen. Och vill man rikta sin blick inåt finns det verktyg. Ibland får man låsningar och stannar kvar i oönskade mönster och beteenden. Det som är bra att veta då är att en förändring alltid är möjlig. 

Omtanke om alla är viktig. Du är viktig. 
Sari

Dela till:

Senaste inlägg från min blogg

Slut fred med dig själv 

Slut fred med dig själv 

Många gånger gör vi livet till en kamp. Mot oss själva. Har du upplevt det så någon gång? Just nu pågår en rad kamper runt oss. Det är...