Samtalsterapeut

Sari Lorentzon

Bild på Sari Lorentzon - e-terapeut

Förändring kan vara härligt!

En dag sade jag bara upp mig. Efter nästan 20 år på samma ställe var det inte för att jag inte klarade av jobbet, utan för att det var nödvändigt. Jag behövde en förändring i mitt liv och att få vara min egen. Jag sa hej då till anställning, trygghet och kollegor men också hej till möjligheten att göra det jag länge drömt om.

Att hjälpa människor till att få till en förändring. I sitt mående och i sin livssituation. Behöver du min hjälp kontakta mig här.

Vad som får mig att må bra

Idag är det lätt att jämföra sig med andras ”perfekta liv” i det konstanta flöde som finns tillgängligt på nätet. Det är lätt att dras med och tro att lyckan sitter i alla perfekta bilder som läggs ut. Jag lockas inte av det utan försöker istället fokusera på ”riktiga” saker i livet. Här är min lista på vad jag behöver i livet för att må bra.

  • Natur. Tystnaden, luften, dofterna, promenaderna och vyerna.
  • Vänner och familj. Det sociala livet är viktigt för mig, lika viktigt som att jag älskar att vara för mig själv.
  • Frihet. Möjlighet att styra min fritid och arbete.
  • Träning. Jag behöver variation av olika sorters rörelse för att må bra – spinning, yoga, Padel, morgonpromenader och cykling. En mix är det bästa för mig!
  • Sömn. Jag behöver mycket sömn, gärna åtta timmar.
  • Mat. Mat, och då gärna god mat, är en stor del i mitt välbefinnande.
  • Lagom stress. Alla upplever vi från och till vardagsstress. Jag fixar stress men jag måste få tid för återhämtning. Lite lagom stress gör mig alert.
  • Göra roliga saker.Att göra saker jag tycker är kul fyller på mina energidepåer.

Hur ser din lista ut?

 

”Du kan inte åka tillbaka och förändra ditt förflutna, men du kan börja där du är nu och förändra din framtid.”

Sari Lorentzon

Utbildad samtalsterapeut

Att utbilda mig till samtalsterapeut är bland det bästa jag gjort. Utbildningen har gett mig kunskap och verktyg för att kunna hjälpa människor att komma till insikter och själva förstå.

Att påstå att jag skulle vara bättre lämpad till detta än andra vore kanske förmätet. Men min utbildning i kombination med att jag har gott om erfarenheter i bagaget som är värdefulla i mina samtal, gör att jag når fram och får förtroende. Det måste vara äkta, annars funkar det inte. Läs här om hur jag arbetar med samtalsterapi.

Certifiering

Min certifiering är knuten till ICF:s elva kärnkompetenser och grundas i KBT, transaktionsanalys och mental träning. Vad innebär det? ICF (International Coach Federation) har utarbetat en kompetensmodell som “baseras på material som samlats in från fler än 1300 coacher över hela världen, både medlemmar i ICF och ickemedlemmar, som representerar en bred uppsättning coachfilosofier, utbildningsbakgrunder, coachstilar och erfarenhetsnivåer.” (Citat från ICF Sveriges hemsida)

Lagom är bäst

Jag försöker leva som jag lär och lever utifrån mottot att det är jag själv som målar de största penseldragen i mitt liv och det är jag som sitter med kontrollen. Det är så jag strävar efter att tänka i olika situationer.

Ingen kan få mig att tänka en tanke som jag inte vill tänka. Jag väljer själv. Och det jag väljer att tänka och fokusera på, är det jag då får mer av. Så enkelt är det.

Visst har jag också deppiga och lite jobbiga dagar, men jag försöker alltid stänga av det negativa och slå på en positiv attityd. Det är då jag kan reda ut det som är jobbigt eller ett problem. Det kan jag ju inte om jag bara sitter och är negativ till allt.

Jag har gjort en del nyttiga omstarter i mitt liv och vågat utmana mig själv. Jag har gått vidare från vänskapsrelationer där vi vuxit ifrån varandra, jag har bytt yrke när jag känt att jag inte vidareutvecklats och jag vågade ge mig på att cykla Vättern runt trots att jag inte riktigt trodde att jag skulle klara det. För mig har varje omstart varit värdefull och gett mig ny energi och fått mig att må bättre. Alla kan göra en omstart, och ofta i mina samtal pratar vi om detta.

De erfarenheter livet gett mig på vägen och min filosofi ger mig förutsättningen att hjälpa andra. Läs mer om hur jag kan hjälpa dig.

Bild på Borås - e-terapeut

Balans i livets pussel

Min familj – min man och våra tre vuxna killar – är viktig för mig. När barnen var små var det minst sagt en utmaning att få ihop livspusslet. Tre pojkar tätt på varandra och en man som oftast var bortrest i jobbet och så lite eget jobb, laga mat, handla, tvätta och allt annat man gör på det. Det var tufft. Samtidigt har det format mig till den jag är idag och min inställning till livet – att inte ta allt på blodigt allvar och att det mesta löser sig.

Träning har alltid varit en viktig del i mitt liv. Hur är inte så noga. Att kroppens mående påverkar ”knoppens” har jag sett många tydliga exempel på genom åren. Jag tar de tillfällen som ges för att röra på mig för att må bra men jag unnar mig också det goda i livet, utan “förbud”.

Kontakta mig för ett första möte

Slå mig en signal för ett förutsättningslöst samtal på 070513 75 01, maila på sari@e-terapeut.se eller använd formuläret nedan.