Samtalsterapi ger dig nycklar till att må bättre

Du är inte ensam. Det är viktigt att förstå när allt inte känns toppenbra. Det går att få hjälp. Och det är viktigt att söka och ta den hjälpen. Samtalsterapi  hjälper dig att hitta och använda de nycklar just du behöver. För att få till en förändring. För att må bättre.

Vem behöver samtalsterapi?

Längtar du efter en förändring i ditt liv? Mår du dåligt utan att kunna sätta fingret på varför, är du orolig eller känner en känsla av meningslöshet? Har du en relation som inte riktigt fungerar? Har du påtvingats förändringar i arbetslivet eller privat genom en skilsmässa, nära anhörigs sjukdom eller dödsfall? Det finns många orsaker till obalans i livet och många gånger behöver man hjälp och stöttning för att komma vidare, få till en förändring och må bättre. Det är här samtalsterapi blir ett verktyg, en väg till att hitta sig själv och sin väg i livet.

Det behöver inte handla om att du har gigantiska problem eller är allvarligt sjuk. Vi kan alla någon gång känna behov av att prata med någon utomstående – ingen klarar allt själv och det är skönt att få stöd. Att få ventilera livet, innersta tankar eller att få hjälp att sortera och reflektera över vad som är viktigt. Ibland behöver vi hitta tillbaka till något, ibland förändra. En samtalsterapeut är ett bra stöd på den resan.

 

Samtal till en bättre balans

Genom samtal med terapeut kan du uppnå en bättre balans i livet eller få en bättre relation till dig själv, få en större förståelse för andra eller kanske stärka ditt självförtroende. Samtalsterapi kan också bidra till en bättre hälsa och ökad glädje.

Vanliga frågor om samtalsterapi

Hur många gånger behöver jag gå?

Hur många gånger vi ska ses för att du ska få effekt går inte med säkerhet att svara på i förhand. Det avgörs av vilka problem eller bekymmer du brottas med, hur länge det pågått och vilka möjligheter du har. Vi känner oss fram tillsammans och kommer fram till vad som passar dig bäst.

Vad pratar vi om?

I samtalsterapin berör vi dåtid men huvudfokus ligger på nutid och framtid. Samtalet bygger på mötet mellan dig och mig och det är absolut nödvändigt att du känner dig trygg och får förtroende för mig. Att kunna öppna upp och möta det som är jobbigt tar olika lång tid för olika människor. Jag sitter inte på svaren och lösningarna. Det gör du. Min roll blir att guida, stötta och hjälpa dig hitta dit genom att ställa frågor och bjuda in till reflektion.

Samtalsterapi på nätet – hur går det till?

Ett E-terapisamtal sker via telefon eller dator. Under ett videomöte träffas vi och pratar – precis som om vi hade setts fysiskt. Vi kopplar upp oss via en säker kanal.

Varför samtalsterapi?

Varför skulle jag behöva samtalsterapi? Ja, så är det många som tänker. Man känner att man mår ju inte jättedåligt, utan är bara less på saker, känner sig nedstämd eller har kanske beslutsångest. Det finns lika många orsaker till att livet inte är på topp som det finns människor på jorden. Läs gärna hela inlägget om ”Varför samtalsterapi”.

Fördelar med e-terapi

Alltid där du är
Snabbt och enkelt att komma igång
Tryggare och säkrare
Slipp restid och reskostnad
Slipp tråkiga väntrum

Senaste blogginlägg om samtalsterapi

Orka kämpa!

Orka kämpa!

Livet är inte alltid en dans på rosor. Denna text handlar om precis det, vikten av att orka kämpa...