Slut fred med dig själv 

dec 22, 2022 | Må bra

Många gånger gör vi livet till en kamp. Mot oss själva. Har du upplevt det så någon gång?

Just nu pågår en rad kamper runt oss. Det är krig i världen, inflation och höga räntor gör livet tufft, pandemin är fortfarande aktuell och så vidare. Det berör oss alla på olika sätt. Men för man dessutom en egen kamp mot sig själv kan den vara minst lika smärtsam och plågsam. 

Önskar du ibland att livet vore annorlunda? Eller att du vore det? 

Ständiga negativa tankar gör att man blir nedstämd, ledsen och besviken. Att försöka fly från negativa tankar och problem är naturligt men tyvärr, det håller inte i längden. Det går att trycka bort dem ett tag, men de kommer alltid ikapp. 

Det finns problem som inte försvinner bara för att du flyr så fort det blir jobbigt. Du behöver stanna kvar, våga ta tag i dem. 

Befinner du dig i en situation där du önskar att saker vore annorlunda? Erbjud dig själv möjligheten att just ta tag i det. 

Ska du få till en förändring och att du ska få det som du vill, ja då gäller det att du bestämmer dig. Det är bara du som kan hjälpa dig själv att göra det som ska göras. 

Disciplin, tålamod och inre dialog är viktigt för att hålla i och nå resultat. För en förändring tar tid, det finns ingen enkel väg.  Stirra dig inte blind på snabba resultat, låt det ta sin tid. Ge inte upp på dig själv utan stå upp för dig själv. 

Du kan om du vill. 

Det kan väl vara en fin julklapp att ge sig själv. 

Sari 

Dela till:

Senaste inlägg från min blogg

Vem är du?

Vem är du?

När livet inte tar de vägar vi vill och vi känner oss förbisedda är det lätt att vi förändras. Just vid sådana tillfällen är förändringen sällan...