Orka kämpa!

dec 15, 2021 | Må bra, Samtalsterapi

Livet är inte alltid en dans på rosor. Denna text handlar om precis det, vikten av att orka kämpa och att inte ge upp när det är lite motigt.

Alla har vi olika saker som vi kämpar med genom livet. Det kan vara jobb, studier, en relation, barnuppfostran, sjukdomar eller kanske krav som ställs på oss – båda av andra men också av oss själva. Listan kan göras hur lång som helst. Det vi alla har gemensamt är att emellanåt tar det emot, vi känner att vi vill ge upp, vi orkar inte mer. Livet känns som en oändlig uppförsbacke som aldrig vill ta slut.

Ge inte upp – när det blir jobbigare än du trodde

Ibland blir saker jobbigare än du kunnat föreställa dig. I det här läget är det viktigt att inte ge upp. Vill du något tillräckligt mycket kommer du också att lyckas. Så enkelt är det. När du misslyckas beror det oftast på att du inte vill något tillräckligt mycket. Hemska tanke, men visst ligger det något i det?

Orka kämpa – bara för att du tror att du inte har de rätta förutsättningarna.

Du skapar dina egna begränsningar genom att låta dåligt självförtroende och fördomar ta kontroll över dig. Förutsättningar är inte huggna i sten. Absolut inte! Förutsättningar är du själv med och skapar och kan förändra. Glöm inte det!

Ge inte upp – bara för att det inte blir exakt som du planerat

Vi har väl alla varit med om när saker och ting inte blivit som vi förväntat oss och planerat för. Då är det lätt att ge upp. Men det är viktigt att inte kategorisera detta som ett misslyckande. Träna på att vidga dina vyer och bredda dina perspektiv. Lär dig att ändra bilden av framgång och anpassa dina förväntningar efter vad du lyckas uppnå. Resultatet av ditt trägna arbete kan bli en framgång, hurra!

När det gäller välmående är det inget konstant eller permanent tillstånd, utan det ändras över tid och i olika faser av livet. Man mår olika helt enkelt. Känns det motigt och du är nära att ge upp är det skönt att få lite hjälp på vägen. Våga prata. Ensam är inte alltid stark.

Ge inte upp. För att det kan ta lång tid. Ibland tar en förändring tid, ha tålamod. Men oftast precis när man tror att man inte orkar mer så händer det. Man lyckas, man kommer i mål. Denna underbara känsla!

Och vet du vad. En dag kommer du att vara så stolt över dig själv för att du tog dig igenom det du kämpar med idag. Heja dig!

Sari

Dela till:

Senaste inlägg från min blogg

Slut fred med dig själv 

Slut fred med dig själv 

Många gånger gör vi livet till en kamp. Mot oss själva. Har du upplevt det så någon gång? Just nu pågår en rad kamper runt oss. Det är...

Vem är du?

Vem är du?

När livet inte tar de vägar vi vill och vi känner oss förbisedda är det lätt att vi förändras. Just vid sådana tillfällen är förändringen sällan...