En förändring är början på något nytt

okt 1, 2020 | Må bra, Samtalsterapi

Förändring är ett laddat ord. Man pratar ofta om hur förändringsbenägen en person är och att olika människor är olika bra på att hantera förändringar. På något sätt tar man för givet att förändring är något negativt och något man måste förhålla sig till eller hantera. Men faktum är att förändring kan vara väldigt bra. Kanske till och med livsavgörande i vissa fall.

Invanda hjulspår är trygga men kan ge negativ energi

Tänk om vi istället kunde se på förändringar som något positivt, som bryter mönster och ger energi. Men det är oftast lättare sagt än gjort. Men vet vad man har, men vet inte vad man får. Och det krävs ofta mod och ansträngning för att komma till en förändring.

Ofta går vi alldeles för länge i samma mönster och nöter och undrar varför vi aldrig kommer till skott, får tummen ur. Vi trivs ju inte i situationen vi befinner oss i, vi känner oss inte nöjda, har en olustig känsla som inte vill släppa greppet. Man undrar ”ska jag alltid känna såhär” eller ”är det såhär jag ska ha det”. Det kan handla om en relation som inte fungerar, ett arbete du inte trivs med eller en utbildning du funderar på men inte kommer vidare att ta ett beslut om. Det kan vara i princip vad som helst – stort som smått. Och det gnager.

En förändring kommer inte utav sig självt

Ofta pratar vi och tänker att vi behöver och vill ha en förändring. Men precis som i andra fall är vi som människor lite bekväma – vi vill gärna att förändringen bara händer automatiskt, av sig självt – utan ansträngning. Att allt bara en dag blir bra. Men så är det ju inte., och innerst inne vet vi ju att om vi inte själva gör något så händer det inget. Det krävs en insats för att få till den där förändringen.

En knuff i rätt riktning kan vara skillnaden

Var börjar jag då? Vem kan hjälpa mig? Vad är mitt mål? Ibland kan man behöva lite hjälp på vägen, en knuff för att komma över tröskeln och få rätt riktning. Det är här du kan få hjälp av mig som terapeut i form av stöd, uppmuntran och hjälp att få till en plan för att hitta din väg till förändringen du längtar efter. Det blir ett jobb som vi gör tillsammans.

Den härliga känslan och lyckan när du kommer vidare i en förändringsprocess kan jag lova dig är oslagbar. Alla spänningar och olustkänslor släpper och du hittar tillbaka till glädjen.

Din lycka är inte någon annans ansvar. Den äger du själv.
Är du redo för en förändring? Jag finns här!

Dela till:

Senaste inlägg från min blogg

Slut fred med dig själv 

Slut fred med dig själv 

Många gånger gör vi livet till en kamp. Mot oss själva. Har du upplevt det så någon gång? Just nu pågår en rad kamper runt oss. Det är...

Vem är du?

Vem är du?

När livet inte tar de vägar vi vill och vi känner oss förbisedda är det lätt att vi förändras. Just vid sådana tillfällen är förändringen sällan...