En bra start på dagen kan göra att resten blir toppen!

dec 14, 2020 | Må bra

Så länge jag kan minnas har jag promenerat. Det är en del av min vardag och livsnödvändigt för mig. Jag behöver det lika mycket som jag behöver mat och sömn. När jag är ute och går rensar jag huvudet och får ordning på mina tankar, det gör mig gladare, förbättrar min sömn och jag blir mycket piggare – en bra start på dagen helt enkelt.

Att promenera är suverän egenvård

När jag rör på mig utomhus och andas in frisk, klar luft riktigt känner jag hur endorfinerna kickar in. Att promenera är verkligen suverän egenvård – enkelt och tillgängligt. Det är bara att dra på sig skorna och ge sig ut. Oftast finns fina promenadstråk i vår närhet, var vi än befinner oss.

När vi rör på oss får vi automatiskt en större kroppsmedvetenheten. Vi känner oss starkare, uthålligare och mer levande. Och det smittar av sig på självkänslan vilket gör att vi känner oss mer nöjda med oss själva. Vem kan säga nej till den känslan?

Bild på Person som tar en promenad - e-terapeut

Promenad som problemlösare

Vaknar man en dag med funderingar som kan vara svåra att reda ut är en morgonpromenad en bra medicin. Medan man går får tankar vandra fritt och på något sätt är det enklare att sortera och få perspektiv. Det som kändes som ett gigantiskt problem hittar man en lösning på och kan gå vidare. Att rensa huvudet på det sättet är ren terapi. Istället för att älta och bygga upp kommer ofta på bra lösningar och svar. Bra för både knoppen och kroppen!

Får man inte till promenaden på morgonen går det förstås lika bra att gå ut och gå på lunchen som ett skönt avbrott. Eller försök få in promenaden i din vardag. Gå till jobbet om du har möjlighet eller till affären, barnens dagis eller vart det nu kan vara. Eller i stället för att prata med kompisen i telefon efter jobbet, gå ut och promenera tillsammans.


Alla har sitt sätt och knep att hitta den där härliga starten på dagen, det här är mitt. Vilket är ditt?

Dela till:

Senaste inlägg från min blogg

Slut fred med dig själv 

Slut fred med dig själv 

Många gånger gör vi livet till en kamp. Mot oss själva. Har du upplevt det så någon gång? Just nu pågår en rad kamper runt oss. Det är...

Vem är du?

Vem är du?

När livet inte tar de vägar vi vill och vi känner oss förbisedda är det lätt att vi förändras. Just vid sådana tillfällen är förändringen sällan...