Det är du som bestämmer!

okt 21, 2021 | Må bra

Du har olika typer av människor runt dig

Du har alldeles säkert människor runt omkring dig som inspireras av dig och som beundrar dig för de förändringar och val du gör i livet. De stöttar dig och de vill ditt bästa. De är dina trogna följeslagare och vänner.

Förmodligen har du i din omgivning även de som säger mindre bra saker om dig eller till och med säger elakheter, bara för att såra eller göra dig illa. Eller de som gärna vill bestämma över dig, tycka och tänka åt dig, eller kanske till och med försöka styra dig med bestämd hand.

Den som talar illa om andra mår oftast själv inte bra

Lyssna inte på dem som snackar skit! När man själv inte mår bra eller inte är tillfreds reagerar och agerar man tråkigt och många gånger dumt mot andra människor. Kanske känner sig personen värdelös eller misslyckad och då är det så lätt att klanka ner på någon annan för att själv må bättre, om så bara för en liten stund. Det där är lätt att glömma bort. Blir du utsatt, ha med dig den tanken. Du får då en mycket bättre förståelse och du blir inte lika ledsen.

Sortera vad du ska ta åt dig – och inte ta åt dig

Det är lätt att påverkas och ta till sig det man hör och ta det som kritik och sanning, trots att det egentligen inte har ett dugg med dig att göra. Ett tips är att låta de hårda orden passera. Tar du in dem så blir det som en stor klump i magen till slut, helt i onödan. 

Visst ska man vara öppen för kritik. Det är nyttigt för oss alla, ingen är perfekt. Men det är stor skillnad när man diskuterar och analyserar tillsammans. Det kan vara både lärorikt och givande. 

Att kunna sortera och rycka på axlarna åt ”dumma” påhopp gör att du mår bättre i längden. Det är inte alltid så lätt men det går, bara du är medveten om att det är du själv som bestämmer vilka tankar du släpper in och vilka du ska strunta i. Du är bossen.

Är du med på det?

Dela till:

Senaste inlägg från min blogg

Slut fred med dig själv 

Slut fred med dig själv 

Många gånger gör vi livet till en kamp. Mot oss själva. Har du upplevt det så någon gång? Just nu pågår en rad kamper runt oss. Det är...

Vem är du?

Vem är du?

När livet inte tar de vägar vi vill och vi känner oss förbisedda är det lätt att vi förändras. Just vid sådana tillfällen är förändringen sällan...